link ja related hakulausekkeessa

Googlessa ja Enirossa on mahdollista käyttää hakulausekkeessa mm. sellaisia sanoja kuin link ja related. Link sana kertoo sivut, joista on linkki tietylle sivulle ja related kertoo samankaltaiset sivut.

Link sana käyttö on tietysti mielenkiintoinen varsinkin jos haluaa tarkistaa kuinka monta sivua linkkaa omalle sivustolle. Link sanaa käyttämällä voi myös etsiä "kumppanisivuja", jos lähtee olettamuksesta että samankaltaiset sivustot linkkaavat toisiaan. Link sanan käyttämisestä saattaa olla apua myös tutkivalle journalistille.  Syöttämällä easimerkiksi jonkin suomalaisen aktivistisivun osoite jollekin links popularity check sivulle, on tuloksena linkkejä, joista voi tutkia sisarsivuja ja verkoistumista, mutta myös tehdä löytöjä linkkilistoista, jotka auttavat taas eteenpäin. Menetelmää voi suositella myös niille, jotka etsivät itselleen henkistä kotia.

Esimerkki: link:www.nakokulma.net kertoo kuinka monta sivua Google linkkaa tälle sivulle.

Related eli sankaltaisia sana käyttäminen voi joissakin tapauksissa olla hyvinkin hyödyllistä. Esimerkiksi hakulause related:eniro.fi antaa tulokseksi hakukoneet google ja altavist mutta myös turhia osumia. Englanninkielellä samankaltaisuuden tai "sukulaisuuden" osoittaminen on helpompaa. Esimerkiksi lause

related:www.hrw.org/   (Human Rights Watch)

nostaa esiin Amnestyn, Greenpeacen, YK:n , One Worldin tai toimittajat ilman rajoja järjestön ja monta muuta rauhanjärjestöä.

Esimerkki: link:www.lahti.fi
Esimerkki: related:www.google.com

Huomioi että sivusto tulee kiinni kaksoispisteisiin:
Esimerkkilinkkilinkkien katsastamiseen

Marketleap search Engine

Ilmainaen link popularity check ohjelma

Lisää omat löytösi ja havaintosi kommenttiosuuteen.