264148.jpg

Piilokuvat ovat lähes yhtä vanha asia kuin maalaustaide. Da Vinci-koodin seurauksena piilokuvat ponkaisivat julkisuuteen kirjan ilmestymisen aikana, vaikka ilmiötä on tutkittu vuosisatoja. Kepeimmillään piilokuva on lehden askartelusivulla julkaistu kuva, josta löytyy tarkemmin katsoen tai silmiä siristäen yllättävä piilokuva.

"Optisia harhoja on lukuisia erilaisia. Osa niistä on mahdottomia kuvioita, joissa esimerkiksi perspektiivin avulla luodaan paradoksaalinen vaikutelma. Toisissa harhoissa kuvio voidaan nähdä kahdella eri tavalla, tai kuvassa on jokin piilotettu sisältö, joka ei heti paljastu katsojalle... Silmä voidaan huijata myös näkemään asioita, joita kuvassa ei ole, ja kadottamaan näkyvistä osa kuvan sisällöstä. "
Lainaus: Wikipaedia

Entisjan maalarit piilottivat teoksiina sekä piilokuvia että symboleja, jotka avautuivat oman aikansa katsojille, mutta joita nykyajan on enää vaikea tulkita.

Jehovantodistajien sanotaan piilottavan ku viinsa piilo- tai salakuvia. Salaliittoteoreetikkojen mukaan kysymyksesä on pyrkimys vaikuttaa alitajuisesti katsojan mieleen.

Suomalaiset taiteen tutkijat ovat löytänet Albert Edelfeltin eräistä töistä piilokuvia jne.

Piilo tai salakuvien, jälkikuvien ja mahdottomien kuvien kirjo on valtaisa. Tässä ei ole tarkoitus syventyä piilokuviin tämän syvemmältä, vaan ilo jätetään kokonaan lukijalle. Alapuolella oleva "sanageneraattori" , johdattaa sinut nopesti syvälle aiheeseen:

Sanoja: piilokuva, kuvailluusioita, stereogrammi, jälkikuva, visuaalisia harhoja, harhakuvat, illusions, optical illusions, eye illusions, visual illusions, eye tricks, scary optical illusions, 3d illusions, mind illusions, magic illusion, optical illusions work, optical illusions art, fun optical illusion, weird illusions, visual perceptions, make optical illusions, japanese optical illusion, history optical illusions ect.

Piilokuvia ja harhoja

Optisia harhoja

Kolmas silmä

Optinen harha – Wikipedia

Optical illusions

Illusion Gallery

Funny illusions

Illusions and paradoxes

More illusions