allinurl ja inurl hakulausekkeessa

Sanat: allinurl inurl

allinurl  on tehokas tapa löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Esimerkiksi allinurl:keskustelu (Googlen hakukentässä) löytää osoiterivit joissa on sana keskustelu. Pelkkä haku sanalla keskustelu, löytää sivut, joilla on sana keskustelu. Kysely allinurl:google faq, löytää vain sivut, joiden osoiterivillä on sanat google ja faq. Etsityt sanat ovat yleensä aina osoiterivillä peräkkäin.

inurl:  Löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Jos laitat kaksi sanaa peräkkäin, Google löytää sanat sekä url:sta että dokumentistä Esimerkiksi kysely inurl:keskustelu seksi löytää osoiterivillä olevan sanan keskustelu ja tekstissä olevan sanan seksi.

Lionel Ricth´n kappale "Say you say me" mp3 muodossa löytyy helposti kirjoittamalla hakukenttään - inurl:mp3 "say you say me"  Ko. laulun sanoja voit etisiä myös seuraavasti: inurl:lyrics "say you say me"

Kokeile erilaisia vaihtoehtoja inurl toiminnolla voidaan etsiä vaikkapa kansallisia sivuja tyyliin inurl:.fi Hakua voi laajentaa esimerkiksi lisäämällä hakuun sanat suomi ja tietoruva. Näin saadaan hakulause: inurl:.fi inurl:suomi inurl:tietoturva Hakulause: inurl:.fi inurl:virus inurl:tietoturva löytää fi-loppuiset sivut, joiden osoiterivillä on sanat tietoturva ja virus.

Pientä hakkerointia

Aina voit tietysti kokeilla hyvää onneasi ja kirjoittaa hakulausekkeeksi vaikkapa inurl:kuokkavieras, inurl:valtaus tai inurl password tai admin ja katsoa mitä löytyy. Jos oikein leikkisäksi heittäydyt, niin kokeilet  sanoja paivakirja, salainen, salaiset, Kokeile myös esimerkiksi: site:www.firma.fi inurl:palkat (tai jokin muu sana: budjetti  tai salasana)

Tässä kerrottu tapa hakea on ehkä suosituin maenetelmä ns. googlaehakkereidenkeskuudessa.

Muista että hakulause inurl:keskustelu inurl:urheulu antaa saman hakuatuloksen kuin allinurl: keskustelu urheilu.

Kokeile: inurl:fi inurl:virus inurl:tietoturva
Kokeile: inurl:mp3 "say you say me"
Kokeile: inurl:lyrics "say you say me"
Kokeile: inurl:.fi
Kokeile: inurl:.info auto OR autot
Kokeile: inurl:kuokkavieras
Kokeile: inurl:paivakirja

* Tuo kuokkavieras on muistuma vuosien takaa, jolloin nuorisojoukko osoitti mieltään presidentin linnan edessä itsenäisyyspäivän iltana.  Metodista saattaa olla apua tutkivalle journalistille.