Profeetat omalla ja vieraalla maalla

Valtaosa netin ennustuksista ja profetioista ovat uskonnollisia. Niitä sävyttää apokalyptiset näyt tuhosta ja rangaistuksesta. Profetioiden keskiössä on aina profetioiden laatija, joka on saanut näkynsä joko unessa tai suoraan Herralta. Profetioiden kieli on lähes aina värikästä ja profetiat ovat intensiivisesti kirjoitettuja, parhaimmillaan hyvää työväenopistojen harrastajaryhmien tasoa. Profetiat voivat olla joko yksityisen ihmisen huuruisia näkyjä tai sitten pienen fundamentalistiryhmän yhteisiä houreita.

Myös monet muut kuin kristinuskoon pohjaavat ryhmät tai yksityiset ovat äityneet ennustamaan tulevaisuutta. Oman ryhmänsä muodostavat Nostradamukset tulkitsijat ja pieni vähemmistö, joka ennustaa tulevaisuutta erilaisista merkeistä.

Horoskooppeihin uskovat muodostavat internetiussä oman sakean alakasvustonsa. Suuri osa horoskooppisivuista on nykyään kaupallisia.

Profetia Nyt
Ihmiskunta on viime vuosisadan puolivälistä lähtien ollut ensimmäistä kertaa maailman historiassa sen kaltaisessa tilanteessa, että todennäköisyys Raamatun profetioiden täyttymiselle on tullut mahdolliseksi. (Lainaus sivulta)
Profetia Nyt

Profetia Suomen kansalle
Tukholman profetiaa leviää edelleen monisteena varsinkin syystä, että siinä kerrotaan Olavi Syvännön tuoneen sen Suomeen. Tämä internetkirjoitus on monisteena kulkevaa parempi kertoen sen ennustaman jatkonkin. Tärkein tarkennukseni Tukholman profetiaan on ollut se, että Goog ei hyökkää kuin vasta "rauhan ylösottoineen" jälkeen. (Lainaus sivulta)
Profetia kansalle

Israrael raamatun profetioiden valossa
Puhutaan joskus, ettei Raamattu ilmoita mitään nykypäivän Israelista sekä Lähi-Idän tapahtumista. Lue itse tästä joitakin Raamatun ilmoituksia. Osa profetioista on toteutunut, osa toteutuu parast'aikaa ja loput toteutuvat tulevaisuudessa. Jakeet on järjestetty aiheittain ilman kommentaareja. (Lainaus sivulta)
Israel

Ilmestyskirjan profetiat
Ilmestyskirja on aina ollut vaikeimmin tulkittavia Raamatun kirjoja. Siitä on kirjoitettu monia hyvin erilaisia selitysteoksia . Mikään Raamatun kirja ei ole ollut niin väärin ymmärretty kuin se. Lutherkin esitti, että olisi ollut parempi, kun koko Ilmestyskirja olisi jäänyt Uuden testamentin ulkopuolelle, koska sen sanoma on niin vaikeaselkoista. Sen sijaan juutalaiset antavat Ilmestyskirjalle suuren arvon ja heidän piirissään on jopa mainittu, että se kuuluisi paremminkin heille kuin kristityille. (Lainaus sivulta)
Ilmestyskirja
Last trumpet newsletter

Nostradamus
Mutta mitä hyötyä on epämääräisistä ennustuksista, jotka paljastavat sisältönsä usein vasta jälkeenpäin ja joiden pätevyys voidaan tulkinnallisina aina kiistää? Esimerkiksi kuka muu kuin mielikuvitukseton sulosielu voisi nähdä edeltävässä runossa kammottavia helvetinkoneita? Paremminkin voisi sanoa Nostradamuksen visioineen nykyaikaisen uuden vuoden aaton pommeineen ja muine sikailuineen. (Lainaus sivulta)
Skepsis