Mene kuule museoon

Jos Sinulla ei ole mitään muuta tekemistä kuumana kesäpäivänä, niin mene museoon. Museossa on viileätä ja joskus myös miellyttävän hämärää. Museossa voi juoda kahvia tai limonaadia tai vain istua jossakin nurkkauksesa ja kuunnella historian siipien havinaa.

Paikallisen museon kahvilassa kannattaa ehdottomasti kysyä, onko myynnissä jotain paikallista. Hyvässä lykyssä saat maisteltavaksesi jotain mistä et ole aikaisemmin mitään tiennyt. Sen jälkeen voitkin poistua takaisin kuumaan ulkoilmaan. Tai ei, ei sittenkään. Ehkä Sinun kuitenkin kannattaa tehdä pieni kierros.

Voit vaikka tekeytyä ulkomaalaiseksi ja jäädä odottelemaan ohjattua museokierrosta. Ne ovat yleensä hupaisia. Opit uusia asioita museopaikkakunnasta ja meistä suomalaista. Suosittelen lämpimästi.

museot.fi sivuston kautta saat monipuolista tietoa museoalasta ja maamme museoista. Voit valita museon nimen, paikkunnan, tai tyypin mukaan. Yllätyt varmasti. Suomessa on eniten museoita maailmassa väkilukuun suhteutettuna.

Sivustolla on erinomainen haku. Esimerkiksi, jos kirjoitat nimi-kenttään sanan auto, saat kaikki museot, joiden nimessä esiintyy sana auto (8 kpl). Kun haet  sanalla auto kuvailu-kenttässä, niin saat laajemman tuloksen. Kuvailu-kentässä kerrotaan pääasiassa museon kokoelmista..

Jos syötät hakukriteereitä useampaan kenttään samalla kertaa, niin tällöin kaikkien hakuehtojen tulee täyttyä ja hakutulos on suppeampi.

Tutustu myös Suomen museot semanttisessa webissä sivustoon.Valitse näkymästä "Esinetyyppi", "Materiaali" jne. jonkin alikategorian linkki, esimerkiksi esinetyypiksi "koneet ja laitteet". Hakutulokseen tulevat valintaa vastaavat esineet.

Mene museoon. Museo on cool kesälläkin

Museohaku
Museot Online
Museot semanttisessa wwebissä
Museovirasto
Saariston museot
Arkistot, kirjastot ja museot

Hae museoita hakusanalla museot. Ylenssä paikkakunnan museon löytyy kunkirjoitat paikkakunnan nimen genetiivissä ja paikkakunnan perusmuodossa.