Liftari matkustaa peukalon voimalla

Liftaamisen suosio on romahtanut jos sitä verrataan 60- ja 70 lukujen suosiioon, Tievarressa peukalo pystyssä seisova reppuselkämatkaaja on nykyään melko harvinainen näky.

Syitä voidaan etsiä elintason noususta, moottoriteiden yleistymisestä ja uusien edullisten matkustuskonseptien kehittämisestä ala interrail. Liftaaminen on myös turvattomampaa niin kuljettavalle kuin kuljetettavalle kuin ennen.

Liftaamisen yhdeksi avainongelmaksi on muodostunut hyvän aloituspaikan löytäminen. Onneksi on inrernet. Osoitteessa hitchbase.com majailee liftareita auttava tietokanta. Palvelusta voi etsiä hyviä liftauspaikkoja eri puolilta maailmaa.

Suomen kohdalla oli tätä kiarjoitettaessa 36 hyvää aloiatuspaikkaa liftareille. Esimerkiksi Vaasasta pohjoiseen liftattaessa tietokanta antaa seuraavan neuvon:

"Easy. Just walk about one km from downtown to Prisma hypermarket. There´s a good bus stop after a traffic light. In case you have no luck, the express buses stop here as well Julle von Helsinki 2005-08-22 01:15:55 "

Tiedot täydentyvät sitä mukaan kun palvelun löytäneet liftarit jaksavat päivittää tietokantaa. Palvelun kehittyminen siis edellyttää yhteistä tahtoa ja viitseliäisyyttä.Sivuston kumppanuut palvelu on nimeltään girls.hitchbase.com.

Jälkimmäinen on naisille tarkoitettu sivusto, joka opastaa turvallisen liftaamisen saloihin ja antaa hyviä liftausvionkkejä naisille. Sivuasto on saksankielinen, muatta toimiimyös englanniksi. Linkki löytyy oikeasta yläkulmasta.

Sivustosta on erinomainen Julle Tuuliaisen kirjoittama artikkeli VOIMA-lehden kesä-elokuun numerossa 2006..Artikkeli listaa nykyliftauksenkeskeiset ongelmat ja antaa hyviä vinkklejä sekä tilapäis- että elämäntapaliftareille.

Netin parhaat liftausvinkit löydät näillä: Liftaus, liftaajat, liftauksen aloituspaikat, liftarin poistumispaikat, lifti, liftillä, missä liftata, peukalokyyti., peukalokyydillä.

Liftauksen aloituspaikat

Liftarit netissä (Suomi)

Liftaten Suomessa

Peukalokyytivinkkejä

HS.Keskustelu

Keskustelu yle

Keskustelu Suomi24

Keskustelu Platimnu+

Ota meidät kytiin

Liftari Blog

Hitchhiker´s Guide

Hitchhiking in Europe

Liftausvinkkejä

Hitchhiking Clubs

Suite 101

Liftshare

Liftpool