Ota netti avuksi matkasuunnitelman teossa

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston mainio Makupalat-hakemisto on paras suomenkielinen kiitorata aloittaa virtuaalinen ennakkomatka.

Monia muitakin hyviä aloituspaikkoja on tarjolla. Esimerkiksi Euroopan nuorisoportaali antaa monipuolista tietoa matkailumahdollisuuksista Euroopassa.

Sivustolla on myös runsaasti tietoja niukalla budjetilla matkaaville: missä yöpyä, missä syodä, missä peseytyä tai miten matkustaa edullisimmin rautateitse, autolautalla, bussilla tai lentokoneella. Sivustolla ei ole unohdettu myöskään kimppaliftaamisesta ketovia vihjeitä ja yhteydenottoja.. Reppuselkämatkaaja klikkaa itsensä tietysti sivuille, minne on listattu Euroopan retkeilymajoja ja leirintäalueita.

Hakusanoilla suunnittele matkasi, löydät runsaasti kotimaan vinkkejä. Lappi on perinteisesti paikka, minne jokaisen "lantalaisen" täytyy matkustaa ainakin kerran elämässään. Parhaimmat Lapin matkaliportaalit sisätävät monipuoliset kartta- ja reittipalvelut. Esimerkiksi Lapplanfinland palvelussa on mahdollista sijoittaa karttapohjalle sijaintimerkki ja viiteteksti ja tulostaa kartta. Kartalla näkyy myös koordinaatit.

Sivuston reittisuunnittelussa voi merkitä lähtö- ja saapumispisteen sekä välietapit. Halutessasi voit lisätä printattavaan suunnitelmaan matkan varrella olevat majoitus- ja ruokapalvelut ja paljon muuta. Matkan ennakkosuunnittelu ei ole ollut koskaan näin helppoa ja hauskaa. Lapin virtuaalimatkan tekee, vaikka ei juuri nyt olisi lähdössä.

Onnistunut matka edellyttää ennakkosuunnittelua. Tässä auttavat netin monipuoliset muistilistat. Voit muutamalla oikein suunnatulla hakusannalla tulostaa itsellesi muistilistan kaikesta tarpeellisesta. Voit noutaa koneellisi listan erilaisiin riskeihin liittyvistä seikoista, ohjeita luottokortin katoamisen varalle ja niin edelleen.

Voit myös perustaa nettiin matkapäiväkirjan joko kaikkien kiinnostuneiden tai vain sukulaisten ja ystävien luettavaksi.

Alla olevan "sanageneraattorin" avulla löydät kaiken tarpeellisen mitä matkaa suunnitellessasi tarvitset. Poimi avainsanoja myös runkotekstistä,.esim "ohjeita luottokortin katoamisen varalle "

Sanoja: matkailulinkit, muistilista valmismatkan onnistumiseksi, muistilista matkalle, valmismatkalaki, suunnittele matkasi, matkustajan muistiluista, matkustajan oppaat, matkustajan oikeusturva, matkavakuutus, online matkapalvelut, halpalennot, äkkilähdöt, juna-aikatalut, bussiaikataulut, välimatkatalukko, passi, henkilökortti, tullimääräykset, nuorisohotellit, retkeilymajat, kimppalinftaaminen, kirpputorit, tehtaanmyymnälät, Travel links, Lonely Planet

Makupalat
Euroopan nuorisoportaali
Lappi kutsuu
Matkalle lähtijän muistilista
Onnistunut matka
Ebookers
IImainen matkapäiväkirja
Snorkkeli
Ohjeet virtuaalimatkan tekemiseen
Valmismatkalaki