Keskustelufoorumeista kiinnostuneet kaipaavat keskitettyä listaa suomenkielisistä foorumeista. Etsi vaikka näistä.

Keskusteluryhma.fi:

Sir. Jamesin lista :

Minä – virtuaalikansalainen
Suurin osa meistä haluaa kuulua johonkin yhteisöön tai ryhmään, oli tuo yhteisö sitten puolueosasto, urheiluseura, seurakunnan kerho tai toriparlamentti. Toriparlamentti muistuttaa eniten virtuaalimaailman keskusteluryhmiä. Parlamentti kokoontuu tietyssä paikassa ja sen voi jotenkin hahmottaa.

Virtuaaliyhteisön jäseneksi tullaan rekisteröitymällä ja hyväksymällä yhteisön säännöt ja käytännöt. Sen jälkeen kaikki on kiinni omista vuorovaikutuskyvyistä. Vaikka virtuaaliyhteisöllisyyttä leimaa anonyymiys, voi virtuaaliyhteisönkin jäsen kohota virtuaalipersoonaksi aivan samoin kuin jokainen meistä voi kohota reaalimaailmassa ympäristön arvostamaksi persoonallisuudeksi.

Keskustelufoorumit ovat parhaimmillaan tiiviitä ja yhteisöllisiä mutta ne voivat myös olla suuria ja monikerroksisia pistäytymispaikkoja niin kuin Suomi24.fi tai tiiviitä tiukasti moderoituja ja vakiintuneet käytännöt omaavia yhteisöjä kuten Nakokulma.net.

Suomi24:

Näkökulma:


Ryhdy hakkeriksi
Jos et löydä tarpeeksi kiinnostavaa foorumia valmiista listoista, voit etsiä niitä googlettamalla. Lähesty ongelmaa tuoreesta vinkkelistä. Etsi foorumeita niiden alustan eli sen ohjelman perusteella, mille ne on pystytetty.. Tutki alla olevia hakulausekkeita ja täydennä niitä oman tarpeesi mukaan.

+"powered by phpBB" +keskustelu
+"powered by phpBB" +foorumi
+vbulletin +foorumi

Vielä voit kokeilla Google -operaattoreita. Kokeile vaikkapa tätä: inurl:foorumi tai inurl:keskustelu. Kirjoita operaattorit Googlen hakukenttään. Huomaa, että lainausmerkkien jälkeen ei tule välilyöntiä. Nämä konstit auttavat sinua löytämään sellaisenkin foorumin, joka ei koskaan listaudu.