Kimppakyytejä, peukalokyytejä ja liftausta

Kimppakyydeissä painotus on kotimainen ja perustuu kulujen tasaamiseen. Tosin kaupallisiakin kimppakyytejä on tarjolla. Kimppakyydeistä löytää resursseja hakusanalla kimppakyydit.

Kimppakyydit ovat selvästi kehittyvä yhteisöllinen konsepti. On helppo ennustaa, että yhä kohoavat polttoainekustannukset lisäävät kiinnostusta kimppakyytejä kohtaan. Mielenkiintoisempia ovat tietyn alueen sisällä tapahtuvat kimppakokeilut. Tällainen on mm.,Vammalan Mouhijärven, Suodenniemen, Äetsän ja Punkalaitumen alueportaalissa Kopteri. Katso myös Raahen kimppakyydit.

On merkillistä, että isoilla pendelöintipaikakunnilla kuten Vaasassa (pendelöinti = työpaikkasukkulointi. Termi tulee ruotsinkielisestä sanasta pendla: liikkua edestakaisia, heilua) ei kukaan ole järjestänyt omaa palvelua potentiaalisille kimppakyytiläisille.

Tilastokeskuksen Hyvinvointikatsauksen mukaan kunnan rajat ylittävän työssäkäynnin eli pendelöinnin merkitys on jatkuvasti kasvanut. Vielä 1970-luvulla alle viidennes työllisistä kävi töissä eri kunnassa kuin asui, nykyisin jo joka kolmas käy työssä asuinkuntansa ulkopuolella.

Festivaaleille menijöille kimppakyyti on luonnollinen ratkaisu: säästyy rahaa, paikoitusongelmat vähenevät ja luonnon saastuminenkin vähnee.

Hae netistä: Kimppakyyti, kimppakyydit, pendelointi

Työmatkaliikaenne
Kimppakyydit
Citylehden kimppakyydit
Kopteri
Raahe.Net - kimppakyydit
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta
Klubitus - kimppakyytikeskustelu
Pendelöinti