266520.jpg

Voynichin käsikirjoitus on kiusannut tutkijoita satoja vuosia. Vuonna 1912 antikvaaristen kirjojen kerääjä Wilfrid M. Voynich löysi Villa Mondragonin jesuiittakollegesta Italian Frascatissa oudon käsikirjoituksen. Siitä lähtien se on kummastuttanut historioitsijoita ja salakirjoitusten tutkijoita.

Sen jälkiä on voitu seurata vuoteen 1586, mutta se saattaa olla paljon vanhempikin. Se sisältää erikoisia kuvia ja tuntematonta kirjoitusta, jonka vuoksi teoksesta on muodostunut pitkäaikainen mysteeri. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan mukaan teos on tehty joskus vuosien 1450 ja 1520 aikana. Teoksessa on alunperin ollut luultavasti yli 270 sivua, joista edelleen on tallessa lähes 240. Teoksessa on yhteensä noin 170.000 merkkiä, jotka muodostavat peräti 35.000 sanaa.

Voynichin käsikirjoitus on vain yksi suurista maailmanarvoituksista. Niistä on hauska lukea, mutta on hyvä muistaa että mitään todellisia arvoiatuksia ei ole; on vain asioita ja ilmiöitä, joista enne vielä toistaiseksi tiedä riittävästi. Siihen mitä esim. Erich von Dänikken kirjoitta, ei pidä suhtautua kuolemanvakavasti. Tässä yksi mielenkiintoisista arvoituksista.

Pekka T. Heikura on kirjoittanut mielenkiintoisen artikelin kreikkalaisesta tulesta eli muinaisen bysantin merisodankäynnissä käyttämästä tuhovoimaisesta aineesta, joka "ammuttiin" putkista vastustajan laivaan. Kreikkalaisen tulen koostumuksesta on olemassa vain arvioita. Lue ja ihmettele.

Sanat: mysteerit, mysteereita, maailmanarvoitukset, word mysteries, ancient mysteries, world 7 mystery, new world mysteries, science mysteries, renaissance mysteries, mysteries of england, mysteries of egypt, modern mysteries, stonehenge unsolved mysteries, real mysteries

Voynichin arvoitus

The Voynich Manuscripts

Voynich – Wikipaedia

Ancienet world mysteries.com

Kreikkalainen tuli

Pingviinikerhon jälkeenjääneet rakennelmat

Mysteerit.

Mysteerejä ja paranormaaleja ilmiöitä

M. Peltosen tutkimuksia

World mysteries


Erich von Däniken