Opiskelijoilla kinaa – kanslialle kopioijia

Anagrammi (piilosana) saadaan aikaiseksi annetusta sanasta tai sanoista kirjainten järjestystä muuttamalla. Anagrammien vääntely oli hauskaa iltapuhdetta siihen aikaan, jolloin isä lampun osti. Nyt tietokoneiden aikana viehäatys on varmasti hieman laantunut., koska kone hoitaa ajatelutyön.  Pientä löytämisen iloa toki löytyy silloin kun esimerkiksi tunnetun suomalaisen nimi sisältää hauskan markityksen.

Esimerkiksi Kata Kärkkkäisestä tulee mm. kärkeä kantakin, joka tietysti sopii pakinoitsijalle. Huomaa että englanninkielinen anagrammi syntyy englanninkielen muodostuksen mukaisesti. Tämän postauksen otsikko tulee sanoista piilosanoja kaikille.

J.K. Rowlingin harrypotterkirjat synnyttivät todellisen villityksen kun selvisi, että kirjailija käyttää kirjoisaan anagrammeja. Niitä ryhdyttiin tietysti etsimään koirien ja kissojen kanssa. Alla muutama linkki aiheeseen

Anagrammigeneraattori on hämmästyttävän momnipuolinen sivusto. Voit luoda englanninkielisiä anagarammeja usealta eri elämänalueelta: elokuvat, ruoka ja juoma, politiikka ja niin edelleen. Generaattorissa on myös tarkennettu haku.

Hakusanoilla  anagrámmit, anagrammeja, anagram generator löydät niopesti useita erilaisia generaattoreita ja resursseja.

Suomenkielisen anagrammisivun löydät täältä:

Tutki Harry Potter anagrammeja

Harry Potter

Harry Potter trivia

Harjoittele anagrammeja

Tutki anagrammien parhaita

Englannuinkiliset anagrammi

Internet anagram server

The anagrlink page