allintext ja intext hakulausekkeessa

Sanoja: allintext, intext, erikoishaku, hakulauseke, haku, hae, google-haku

Aloittamalla kysely hakuoperaattorilla allintext Google  näyttääi ne  dokumentit, joilla etsityt sanat ovat dokumentin tekstiosuudessa. Esimerkiksi hakulauseke allintext:packing list palauattaa sivut, joilla ovat sanat  "packing," ja "list" - ovat.

Suomenkielinen kysely: allintext:muistilista antaa runsaasti tuloksia. Lähes sama tulos syntyy myös ilman allintext-operaattoria. Voit varioida hakua käyttämällä hakuoperaattoria intext: Haku näyttää ne dokumentit, joilla on ensimmäinen sana merkkijonon "intext:" jälkeen dokumentin tekstiosuudessa. Muut sanat ovat missä tahansa kohtaa dokumenttia.

Aivan täysin näiden operaattoreiden voima tavallisessa haussa ei ole minulle selvinnyt. Sen sijaan hiukan muutellen tulokset ovat tyydyttäviä.

Kokeile vaikkapa seuraavaa: hair intext:net. Kysely löytää  .net-pääteisetsivut, joilla haettu sana on sekä tekstissä että url:ssä.

Kun haku muutetaan suomenkieliseksi muotoon hiukset intext:net saadaan lopputulokseksi tiivis paketti hiustenhoitoa esitteleviä sivuja. Voit korvata sanan .net sanalla .fi. tai com

Kokeile: hair intext:net (fi.com)
Kokeile: hiukset intext:net
Kokeile: puuvene intext:.fi  puuvene intext:.net
* Kokeile: intext:~rock

* ~ (tilde) Sisällyttää sanan synonyymejä hakutuloksiin.  Tilde sopii erinomaisesti englanninkiealisiin hakuihin.