Onko NRA uusi suojeluskunta?

144269.jpgSuomeen on perustettu luvallisten aseiden omistajien etuja valvomaan 7.7.2006 kansallinen kivääriyhdistys NRA. Yhdistyksen perustajajäsenet ovat ylpeitä nimestä, sillä alkuperäinen malli - NRA of America - on tehnyt perustajien mielestä merkittävää työtä kouluttaessaan jo vuodesta 1871 lähtien USA:n parhaat kilpa- ja olympia-ampujat. USA:n NRA on myös selkeästi puolustanut kansalaisten oikeuksia pitää laillisesti hallussaan ampuma-aseita ja harrastaa niillä laillisia toimintoja. Näin yhdistyksen nettisivulla.

Politiikkaa?

Yhdistyksen perustaminen EU puheenjohtajuuskauden alle ei liene sattuma. Ehkä perustajat haluavat näyttää väriä muille kansoille. Yhdistyksen puheenjohtaja Runo Kurko on tunnettu aseiden keräilijä ja asekauppias.  Hän on toiminut myös EU komission aseasiantuntijana ja ollut perustamassa ampumaratoja.

Kurko mainostaa itseään kansallismielisten keskustelupalstalla mm. Näin:
"
Ylläoleva lista on osa niistä tehtävistä, joissa asiantuntemustani on käytetty. Olen päivittänyt aktiivisesti tietojani aseista ja poliisin tehtävistä, olemalla mm. IACP:n (International Association of Chiefs of Police) järjestön jäsen jo 1970-luvulta lähtien ja osallistunut useille kursseille, aiheina mm. kansainvälinen terrorismi."
Kansallismielistenkeskustelupalsta

Ampuma-aseiden määrä on Suomessa väkilukuun suhteutettuna Euroopan korkein. Muiden kuin puolustusvoimien käytössä on 1,8 miljoonaa rekisteröityä asetta. Henkeä kohden laskettuna pienaseiden määrä on Suomessa maailman kolmanneksi suurin, Yhdysvaltojen ja Jemenin jälkeen. (Controlarm)

Ulkopuolista kansallisen kivääriyhdistyksen perustaminen ihmetyttää. Eikö ns. vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt enää riitä? Vai onko takana asekauppiaiden cyberneettinen juoni vai enteileeko NRA:n perustaminen  suojeluskuntalaitoksen  uudelleen syntyä vai kodinturvajoukkojen julkista perustamista.? Joka tapauksessa NRA on askel militantisempaan suuhtaan

Vastustajiakin löytyy

Toisaalta samaan aikaan ovat myös vastustavat piirit ryhdistäytynet etunenässä Controlarms. fi ja katunet.fi

Näistä controarm on selkeästi aseiden vientiä vastaan. Katunet taas kertoo omalla  sivulaan olevansa kaikenlaisia konflikteja vastustava  kansalaisjärjestö.

Kansallinen kivääriyhdistys

"Suomalainen NRA on kansallinen edunvalvoja ja tulee olemaan huomattava ja näkyvä vaikuttaja kaikissa niissä kysymyksissä, mitkä koskevat oikeutta pitää hallussa laillisesti aseita hyväksyttävissä käyttötarkoituksissa. NRA tulee kiinnittämään myös erityistä huomiota metsästäjien aseman heikentymiseen maassamme Natura 2000 päätösten vuoksi, sekä ampujien asemaan ampumaratojen vähentyessä kaavoituksen muuttaessa aiemmat ampumarata-alueet asutukseksi."

NRA ry
Runo K. Kurko
puheenjohtaja

Voit lukea artikkelinkokonaisuudessan täältä:

Ylioppilaslehti

Vaikka alun toisella kymmenellä olevat tenavat marssivat kouluun ja teurastavat tovereitaan, Yhdysvaltojen voimakas aselobby, ja erityisesti vapaaseen aseenkanto-oikeuteen sitoutunut National Rifle Association (NRA), kieltäytyy hyväksymästä asekulttuurin tiukentamista. NRA ja kumppanit vetoavat perinteisiin. Heidän visioissaan juuri vapaa aseenkanto-oikeus teki Yhdysvalloista suuren. Aina Yhdysvaltain itsenäisyystaistelusta lähtien maan olemassaolon on turvannut vapaa kansalainen, joka on puolustanut itseään ja perhettään asein.

Lue koko juttu täältä:

NRA Suomi

Vastustajat
Controlmarm

Katunet

NRA – Wikipaedia, englanti