Netissä käydään myös matkalla

Kukaan ei enää katso kieroon, vaikka näpelöisit tietokonettasi aurinkorannalla. Jos et halua omaa konetta mukaan matkalle, ovat hotellien respat, yleiset krjastot ja nettikahvila oivia paikkoja tietokoneiden käyttämiseen.

Maailman nettikahvilat  ja eurooppan nettikahvilat löydät hakusanoilla find netcafe tai find cybercafe. Hakua voi kohdentaa esimerkiksi muotoon netcafe london.

Matkan aikana saattavat suunnitelmat muuttua ja tarvitset nopeasti tietoa aikatauluista. Juna, lento, bussi ja laiva-aikatauluja voidaan hakea kymmenillä eri tavoilla. Yleensä nopein oikotie on käyttää online- palvelua, joka on koonnut sivuilleen edustavan kokoelman aikatauluja.

Jos haluat tehdä edullisen interrail-matkan kokeile hakusanalla Official Inter Rail Website. Kokeile hakua euro domino, jos haluat maakohtaisen edullisen matkalipun usean päivän ajaksi.

Omalla autolla matkaava tutustuu tietysti ennakolta reittikarttoihin jo kotimaassa ja printtaa mukaansa valmiin reitin. Parhaat reittikartat ovat door-to-door tyyppisiä ja todella päteviä. Matkareitin varrella oleviin kohteisiin kannattaa tutustua etukäteen netissä esimerkiksi kuvahaun kautta. Kirjoita kohteen nimi Googlen kuvahakuun.

Halpalennot löydät hakusanalla cheap fly, aikataulut liittämällä hakuun sanan timetables - kulkuneuvo ja lähtöasema sekä määränpää. Kokeile esim. hakua rail timetable london edinburgh.

Kokeile sellaisia sanoja kuin cheap (halpa), hostel, family hotel, ostokset – shopping, museo – museum, teatteri - theatre, puutarha - garden, nähtävyydet sightseeing, tutustumisretki – tour, risteily – cruise jne.

Hae opaskarttoja ja reittejä: road maps, virtual road maps, via michelin, maporama, roadmap planner

Huomaa myös, että jos osaat paikallista kieltä, voit muuttaa hakusi Googlessa paikalliseksi kieleksi. Näin hyvien osumien määrä kasvaa huomattavasti

Etsi juna-aikatauluja hakusanalla railway timetables tai suuntaa saksalaiselle Die Bahn-sivustolle, joka pitää sisällään lähes kaikki Euroopan junavuorot. Toinen paikka on railfaneurope.net. Huomaa, että voit saada jopa yli 50 %:n alennuksen tilaamalla junamatkasi kuukausia etukäteen.

Euroopan bussireitit löytyvät eurolines-sivuilta. Jos ostaa lipun muutama kuukausi etukäteen, saattaa saada alennusta jopa yli 60 prosenttia kalleimpaan vuoroon verrattuna.

Majoitus on usein matkan kallein kustannuserä. Mieti siis tarkkaan millaista majoitusta haluat. Haluatko täyden palvelun hotellin uima-altaineen, vai yöpymispaikan keskeltä suurkaupunkia? Vaihtoehtoja ovat täyden palvelun hotelli, halpa hostel-majoitus tai edullinen vuokrahuoneisto pitempää kaupunkimatkaa varten. Pane Google asialle.

Netcafe guide
Die Bahn
Railfaneurope
Fly cheap
Eurolines tai
Eurolines Suomi
Etsi ajoreittejä
MaporamaV
Via Michelin
Hostelword
Vakuuttalaskin
Maailmankello
Reppumiehen matkaopas
Ulkoministeriön matkatiedotteet