Ruma sana sanottava niinkuin se on

Suomessa ja muuallakin kirosanojen aihepiirien kolme suurta ovat uskonto, seksi ja ruumiineritteet. Kaikkiin on liittynyt ainakin jossakin kulttuurin vaiheessa voimakas tabu-ajatus. Kirosanat ovat yleensä huomattavan vanhoja ja niistä käytetyimmät ovat säilyneet lähes muuttumattomina jo vuosisatoja.

Esimerkiksi 'Vitun/saatanan/perkeleen/helvetin/paska jätkä/mulkku/homo' merkitsevät kaikkina yhdistelminä jokseenkin samaa, tietää Kronikka. Kronikka on Helsingin yliopiston suomenkielisten historianopiskelijoiden ainejärjestön Kronos ry:n lehti.

Kirosanakirja

Voimakas ja hersyvä kiroilu silloin tällöin mehustaa puheen kuin puheen. Yksipuolinen v-alkuisten sanojen käyttö on sen sijaan merkki helkkarinmoisesta moukkamaisuudesta. Suurin vaaratekijä on eurokiroilun lisääntyminen. Erityisesti europarlamentaarikot ovat muuttamassa suomen kiroilukulttuuria eurooppalaiseen suuntaan. Voihan Fotze!

Onneksi perinne on tallessa.

Jari Tammi on julkaissut Suuren kirosanakirjan suomenkielen perinteitä vaalivien iloksi. Kirota noitumismerkityksessä on vanha suomalais-ugrilainen sana yli 5000 vuoden takaa, joten mistään uudesta asiasta ei ole kysymys. Jarin kirja kuuluu ilman muuta suomalaiseen kirjahyllyyn Raamatun, Tuntemattoman sotilaan ja Pohjantähden viereen.

Suuri kirosanakirja 

Lajityyppinsä parhaat

Internetin rumat sanat muodostavat kokonaisen pienoismaailman, johon kuuluvat niin varsinaiset sanakirjat ja pohdinnat kielen muodostumisesta kuin erilaiset huolestuneiden kasvattajien laatimat perusteelliset artikkelit aiheesta.

sanat: kiroilu, kirosanat, kiroaminen, rumat sanat, kirosanakirja, rude profane vulgar dirty naughty taboo language word , sex talk, toilet humor curse, sexual satire, vittu saatana perkele perkeleenmoinen helvetti helvetinmoinen paska mulkku homo jumalauta jumaliste kusipää kusimulkku pissapää paskapää paskahousu taukki perse perseenreikä vittujen kevät jeesusmariajooseppi rumat sanat roisi rivo ect

Citylehden kirosanakirja

Bawdy Language

Dirty Dictionary.com

Pseudodictionary

Wikipedia - Fuck

Maailman kirosanat

The body vibaes sex dictionary

Kapteeni Haddockin Kirosanat

Senkin taikinanhapatus – Kapteeni Haddockin kirosanakirja

Tintin in 28 language