Ulkoministeriön matkapuhelinpalvelut

Tiesitko, että ulkoministeriöllä on kaksi matkapuhelimessa toimivaa palvelua matkustajille. Toinen toimii tekstiviestein ja toinen tuo internetpohjaista sisältöä matkapuhelimien wap-selaimiin. Wap-palvelu toimii muissakin langattomissa päätelaitteissa.

Molemmat palvelut tarjoavat matkustamiseen liittyvää tietoa ja toimivat suomeksi ja ruotsiksi. Ulkoministeriö ei veloita palvelujen käyttäjää. Käyttäjä maksaa vain operaattorien veloitukset.

Monipuolista apua

Suositeltavaa on myös matkustusilmoituksen tekeminen tekstiviestillä, jotta ulkoministeriön tai edustuston on helpompi tavoittaa matkustaja mahdollisen kriisin yllättäessä.

Tekstiviestipalvelun numero on 16 358, ja se toimii DNA:n, Elisan ja TeliaSoneran liittymillä. Muilla liittymillä - myös ulkomaisilla - numero on +358 400 358 300.

Jos olet matkalla maahan, jonka yhteiskunnalliset olot ovat epävarmat, tutustu ennakkoon ulkoministeriön ohjeaisiin alla olevan linkkilistan kautta. Konsulaattien lisäksi myös merimieskirkot auttavat pulaan joutuneita.

Kunniakonsulaatit

Voivat ohjata ja avustaa yhteydenpidossa paikallisiin viranomaisiin tai lähimpään Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin - avustusmahdollisuudet ovat rajoitetut, eivätkä kunniakonsulaatit esimerkiksi voi myöntää passia.

matkustusilmoituksen tekeminen, ulkoministeriön matkapuhelinpalvelu, ulkoministeriön matkustusohjeet, ulkoministeriö  varoitukset.

Kunniakonsulaatit löytyvät ao. maassa olevan edustuston kotisivulta
Lisää tietoja saat ulkoministeriön nettisivulta:
Ulkoministeriön palveluja

Suomenj a muiden maiden konsulaatteja

Monipuolisia vinkkejä ennen matkaa
Merimieskirkko