Rukousmyllyt eli ruusukot

mylly.gifJos epäilet, että Jumala ei kaikilta kiireiltään ehdi kuunnella Sinua, ota käyttöön tekniikka. Tiibettiläinen rukousmylly on hyvä ratkaisu. Mylly muistuttaa suomalaista jänisräikkää, jolloin aina yksi lovetun rattaan siirtymä ja siitä syntyvä ääni on yksi rukous.


Mitä kiivaammin pyörität myllyä, sitä useamman rukouksen saat pinoon odottamaan Herramme käsittelyä. Tietysti voit organisoida asian myös niin, että myllyä pyörittää tuuli tai vesi tai sähkömoottori.

Tiibetistä löytyy myös toinen rationaalinen ratkaisu eli rukouslippu. Rukouslippuun kirjoitetaan rukous tai viesti Herrallemme ja loppu jätetään tuulen tehtäväksi. Jokainen lipun liikahdun lähettää rukouksen taivaaseen. Flip-flop-flip-flop.

Erittäin kätevä rukousautomaatti on rukousnauha eli ruusukko tai kompoloi eli worry beads (näitä jälkimmäisiä kutsutaan joskus stressileluiksi) ja Ruotsissa nimeltään "Frälsarkransen,  jossa jokainen solmu tai helmi on rukous, joka sormien välitse kulkiessaan lähettää rukouksen Herrallemme. Kätevyys on tietysti siinä, että ei tarvitse lukea rukousta joka kerta erikseen, vaan riittää että laskee solmut tai helmet. Näin näppäräsorminen pystyy lähettämään Taivaaseen laskemattoman määrän rukouksia. Rukousnauhan voi hankkia Valamon luostarikaupasta.

Tätä periaatetta noudattavat myös kaikki kaupalliset rukousmyllyt eimerkiksi Out Of Africa järjstön Pastorikannatus. Tämä tilinsiirtolomakkeella toimiva rukousmylly perustuu siihen, että lähettämällä rahaa esirukoilijalle pääset mukaan rukousten pinoon. On päivänselvää, että jos lomakkeita on todella paljon, niin riittää, että esirukoilija mainitsee pelkästään tilinnumeron.

Synteesi näistä on esirukouspalvelut, joissa suurempi joukko ihmisiä toimii välittäjinä. Toiminta perustuu uskoon, että mitä suurempi määrä esirukouksia, niin sitä suurempi vaikutus niiillä on. Menetelmä muistuttaa joukkokannetta tai adressia.

Tietotekniikka on tehnyt tästäkin asiasta naurettavan helppoa netistä löytyy pienellä vaivalla usealla kielellä virtuaalisia rukousmyllypalveluita, joiden lomaketiedot täyttämällä voit lähettää rukouksesi virtuaalisesti. Tällainen on myös suomenkielellä, kuten allaolevasta linkistä selviää.

Kaikista kätevin keino on kuitenkin tehdä gif-animaatio-rukousmylly, joka toimii keskeytymättä niin pitkään kuin sivusto tai internet on olemassa. Tällaisen automaatin voit luoda itsellesi vaikka sivustolla animationonline.

Rukousmylly

Luterilaisille oma rukousnauhan

Rukousaiheet

Pastorikannatus