Iho-ilo oli ohi ja muita palindromeja

Alivaltiosihteeri yhtye on luonut ja tallentanut palindromeja vuodesta 1990 lähtien. Kysymyksessä lienee jonkinasteen ennätys. Vuoden 1997 viikon 3 virallinen palindaromi oli: Tissi-lukiosta Keke katsoi 'kulissit'.

Esimerkissä on lyhyesti kaikki teinipalindaromin keskeiset piirteet: seksuaalisväritteinen sana, tunnettu henkilö tai asia ja hauska lopputulos. Suurin osa palindaromeista rakentuukin tälle pohjalla. Kun aikaisempi sukupolvi oppi vain yhden palindromin – saippuakauppias – nykypalindromit ovat mieluimmin pitkiä storeja.

"Palindromi tarkoittaa alunpitäen sanaa, virkettä tai lausetta, jolla on jokin selkokielinen merkitys sekä etu- että takaperin luettuna, oli se sama molempiin suuntiin eli ei. Ajan saatossa palindromeja harrastavat ovat kuitenkin keskittyneet palidromien jalostuneempaan alalahkoon, eli teksteihin, joiden kirjaimet ovat samassa järjestyksessä molempiin suuntiin lukuunottamatta sanavälejä ja välimerkkejä. Nykyään tätä ahtaampaa määrittelyä käytetään synonyyminä palindromille.

Näin P. Halonen mainolla palindaromisivullaan. Hae resursseja kirjoittamalla hakukoneesi hakuikkunaan. palindromi tai palindaromit. Ruotsinkieltä taitava kirjoittaa palindaroms.

Palindaromeja

Halosen palindaromisivu

Viisasta puhetta palindromeista