Miten Sinulta taipuu lusikka?

Uri Geller esiintyi Suomen televisiossa, perjantaina 25.1.74.

"Edellisenä iltana hän kertoi itsestään lehdistön edustajille. Jo kolmivuotiaana hän oli huomannut pystyvänsä lukemaan äitinsä ajatuksia. Noin seitsenvuotiaana hänen metallintaivuttajan kykynsä tulivat ensi kerran esille, kun maittavaa sienikeittoa suuhun nostaessa hänen lusikkansa pesä äkillisesti lerpahti alas ja keitto valahti syliin.

Ensimmäisen kerran jälkeen ruokailuvälineet pettivät hänen käytössään joitakin kymmeniä kertoja vuodessa. Hän yritti pitkään piilotella kykyjään, mutta alkoi armeijapalveluksensa aikana esitellä niitä toveripiirilleen. Sitten hän laajensi piiriä ja esiintyi ympäri Israelia. Hänestä tuli rutinoitunut lavaesiintyjä. Vuonna 1975 ilmestyneessä kirjassaan hän kertoo, että hän managerinsa vaatimuksesta hyvin vastahakoisesti ryhtyi täydentämään lahjojaan myös erilaisilla huijaustempuilla."

Lainaus on Olavi Kiviniemen kirjoittamasta nettiartikkelista "Uri Geller ja metallioppi"Kiviniemi kuvaa geller-ilmiötä ja tekemiään kotimaisia kokeita viileästi ja asiantuntevasti. Viisaana kirjoittajana hän jättää monta asiaa auki ja pyytää ihmisiltä lisää tietoja sekä havaintoja ja myös kokemuksia. Artikkeli on päivätty 16.3. 1999.

Uri Geller ja metallioppi

Kriittisesti

Varsin kriittisesti geller-ilmiötä käsitellään Kasablogissa. Nettipäiväkirjan ylläpitäjä on sitä mieltä, että Uri Geller ei kaikesta päätellen halunnut olla tunnettu etevänä taikurina vaan aitona ihmeidentekijänä. Nykyisin mies on ilmeisesti jonkinlainen ammattimainen julkkisten ystävä ja tilattava puhuja..

Kasan sivulla on myös linkkejä, jotka korostavat Uri Gellerin asemaa liikemiehenä ja mallina hänen riitelyään James Randin kanssa.

Kasablogi

Lusikantaivuttelijat "Spoonbenders"

Englanninkielinen hakusana spoonbenders tuo Googlella etsittynä esille mielenkiintoisia sivuja. Näistä ehkä mielenkiintoisin on lusikantaivuttelukursseja tarjoava sivusto. Sivuston ylläpitäjä tarjoutuu, maksua vastaan, tietysti, opettamaan kenelle tahansa muutamassa viikossa lusikantaivuttelun salat. Rahaa voi tehdä siis vaikka lusikoilla ja hölmöillä, jotka ovat valmiita maksamaan.

Lusikantaivuttelua ja muita kursseja

Internet on lisännyt ns. tavallisen kansalaisen kiinnostusta okkultismia ja yleensä henkimaailman ilmiöitä kohtaan. Monien tutkijoiden mukaan huolestuttavaa on ilmiön tunkeutuminen esimerkiksi liike-elämään. Mediaan vuotaneiden tietojen mukaan mm. eräät yhdysvaltalaiset arvopaperiyhtiöt ovat palkanneet palvelukseensa astrologeja.

Suomessa tämä näkyy siinä, että ns. Busines-Ladyt ovat omissa kokouksissaan käsitelleet mm. feng-suita ja muita rajailmiöitä osana bisneksen tekoa. Älä siis hämmästy jos ensimmäisenä parturintuoliin istuessasi sinulta kysyatään horoskooppimerkkisi.

Pieni skeptisyys ei ole pahitteeksi tässäkään asiassa.

Sanat: uri geller, lusikan taivutus, lusikantaivuttelu, spoonbender, spoonbenders, skeptic, skeptic dictionary, skeptic magazine, annotated bible skeptic, bible skeptic, global warming skeptic, skeptic society, ghost skeptic, skeptic ufo, astrology skeptic, ask skeptic, when death experience near skeptic, circle crop skeptic