Sanastot auttavat tiedon etsinnässä

Sanastot auttavat erityisesti tietokantoja käyttäviä löytämään hakemansa dokumentit, mutta niistä on suuri apu myös ns. Tavalliselle tiedon etsijälle. Erityisalan sanasto auttaa löytämään dokumentteja, joita ei ehkä tavallisella haulla osaa hakea.

Sanastot auttavat myös arjessa. Esimerkiksi uutta työpaikkaa hakevan kannataa tutustua hakemansa alan sanastoon, varsinkinjos ala on outo. Sanastojen tukiminen on myös hauskaa ja opetavaa.

Tietokantojen ylläpitäjät puhuvat asiasanoituksesta. Asiasanastoihin on kerätty tietokannoissa yleisesti käytössä olevia termejä. Löydät haluamasi tiedon varmimmin käyttämällä oikeaa hakusanaa. VESA kattaa Yleisen suomalaisen asiasanaston (YSA) lisäksi myös seuraavat asiasanastot: ALLÄRS, MUSA ja CILLA.

Etsi resursseja sanoilla: sanastoja ja sanastot. Liita sanan sanasto eteen etsimääsi aihetta kuvaileva sana esimerkiksi atk suomalainen asiasanasto, sanastoja, termisanoja webissä, termisanoja netissä, suomenkielisiä sanastoja, kirkon sanasto, ortodoksinen sanasto, musiikin avainsanasto,astrologian sanastoa, paratutkimuksen sanasto mangasanasto, thesaurus, thesaurukset

Yleinen suomalainen asiasanasto

Yhteishaku

Avainsanoista

Sanastoja internetissä

Termisanastoja Webissä

Sanastoja ja sanakirjoja

Suomenkielisiä sanastoja

Aamenesta öylättiin evl. Kirkon sanasto

Ortodoksisen kirkon sanasto

Fantasiaolennot suomeksi ja englanniksi (keskustelu)

Mangaan liittyviä sanoja ja termejä

Astrologian sanastoa

Astrologinen sanasto

Paratutkimuksen sanastoa

Lexitec

Thesaurus.com