Hymiöt kertovat tunteista

fing10.gifHymiöt ovat tunteita kuvaavia kuvia tai näppäimistöltä kirjoitettuja yhteisesti sovittuja merkkiryhmiä. Hymiöt ovat visuaalinen tapa osoittaa, mitä tunnet kun sanat eivät riitä sitä kertomaan. Hymiöt ovat tärkeä osa nettikulttuuria, ja niiden hallittu käyttö sopivassa paikassa tekee esimerkiksi sähköpostiviestistä persoonallisemman.

Internetissä ja varsinkin irkissä ja sähköpostiviestinnässä käytetään paljon hymiöitä. Irkissä on vaikea ilmaista tuntemuksia ja äänenpainoja, siksi Internetin käyttäjät ovat keksineet muita keinoja niiden viestimiseen.

Hymiöt koostuvat usein sulkumerkistä ja muista välimerkeistä, esimerkiksi hymiö iloinen - :-)

Ilmeen huomaa helpommin jos kallistaa päätään vasemmalle, hymiöt ovat usein kyljellään jotta ne mahtuvat yhdelle riville. Kaikki eivät hymiöistä pidä. Nettikeskusteluissa niitä on moitittu köyhänmihen tunteenilmaisuiksi;

"Ne ovat tarpeellisia ihmisille, joiden oma kirjoitus- ja/tai medianlukutaito ovat heikosti kehittyneet. Heille, jotka eivät ymmärrä lukemaansa tai osaa kirjoittaa. Heille, joille ennen hymiöitä asiat väännettiin rautalangasta. Telttahousulle, joka on kuunnellut räppiä opetuksen sijasta äidinkielentunnilla. Heille on hymiöt tehty. Hymiö onkin rautalangan sähköinen vastine."

Hymiöt, hympät, smileys, emotions, emotikon, smiley dictionary, smiley gallery

Jos olet todella kiinnostunut hymiöistä ja sinulle ei ole väliä millä kielellä ne löytyvät, kokeile tätä: allinurl:smileys.  Parhaat smiley-palvelut tarjoavat myös IMG-tagin eli voit liittää palvelun url:n omalle sivullesi jos sinulla ei ole paikkaa, minne tallentaa smiley.

Hymiö – Wikipedia

Mun Tamagotchi

Erikoisia hymiöitä

Epävirallinenhymiö sanakirja

Hymiöt

Messenger

IMG Smileys

Smiley Generator

Bangue de Smileys