Harry Potter sanakirjat ja kielinimet

Harry Potter ilmiö synnytti nopeasti kokonaisen pottermaailman. Eri kielillä, myös suomeksi, nousi suuri joukko potteraiheisia fanisivuja, keskustelupalstoja, postituslistoja, sanakirjoja ja pseudotieteellisiä sivustoja, mutta myös pilasivuja ja triviaa.

Kielestä kiinnostuneen kannalta mielenkiintoisimmat ovat sanakirjat selityksineen sekä kirjailijan vaikuttimia ja piilosanoja tutkivat sivut. Ilmeni nimittäin, että kirjailija J.K. Rowling on  piiloittanut teksteihinsä anagrammeja ja arvoituksia. (sääliksi käy kääntäjää) Tutkijoita kiinnostaa tietysti myös kirjojen takana olevat lähteet ja vaikutteet.

Tässä ei perehdaytä ilmiöön Harry Potter, vaan annetaan ensikäden vinkkejä potterresurssien hakemiseen. Tutki nämä ja tee itse lisää löytöjä ja kerro niistä kommenttiosuudessa.

Hae resursseja sanoilla: harry potter sanakirja, harry potter kotisivu, harry potter fanit, potter fanisivut,  harry potter anagrammit, harry potter keskustelusivut, haryy potter dictionary, harry potter guide, harry potter lexicon, harry potter glossary, harry potter anagrams jne.

Harry Potter sanakirja suomeksi

Harry Potter sanakirjat ja muut sanoihin liittyvät sivut (englanti)

Potter ressursseja

Vuotava Noidankattila

Harry Potter Wikipaedia

Uskontopohjaista kritiikkiä

Harry Potter sanakirja englanniksi

Eri kielillä

Potter resursseja englanniksi

Potter anagrammeja englanniksi

More anagrams