Blogin perustaminen on kovin trendikästä, mutta jos Sinulla ei ole mitään sanottavaa – älä perusta, vaan ryhdy sen asemasta kasvattamaan vaikka porkkanoita. Yli 90% kaikista perustetuista blogeistä on  vain turhaan roskaamassa verkkoa.  Nämä 90 % ovat siis sellaisia blogeja, jotka ovat perustettu suuren innostuksen vallassa, mutta jätetty pian perustamisen jälkeen heitteille.

Jos perustat blogin niin sinä sitoudut samalla päivittämään sitä, hoitamaan kommenttien moderoinnin ja  vastaamaan lukuisista muista tehtävistä vuosiksi eteenpäin. Oletko siihen valmis?

Oppimista on paljon

Useimmat blogia perustavista ei tietenkään malta ottaa selvää perusasioista:  millaiselle alustalle blogi on paras perustaa, miten tietoa blogista on syytä levittää ja mitä kaikkea muuta kannattaa ottaa huomioon?

Tässä neljä linkkkiä, jotka auttavat asiassa. Manion Media-Blogin isänatä Matti Lintulahti on koonnut perusasiat bloginsa Blogioppaaseen, Blogien optimointi on sivusto, jonka sinun kannattaa lukea huolella. Huomioi myös sivuston erinomaiset työkalut.  Tutustu myös keskusteluun blogeistä.   Huomiot blogistatistiikasta auttavat ymmärtämään mistä on kysymys.Nämä luettuasi olet jo varsin hyvin perillä siitä, mikä Sinua odottaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Hakusanoja:  perusta blogi, oma blogi, blogit, blogiohjeet, blogilista,

Blogin perustaminen
Bloggaus yritysviestinnässä
Vaellustarinat
Mediablogi
Blogilista
Blogilistan Wiki
Sedis Blog
Maalainen
Blogisanomat
Boing Boing
Technorat