Anna generaattorin runoilla

Se taisi olla Arvo Turtiainen joka aikoinan kirjoitti, että "Ihminen ei enää laula, radio laulaa". Jos Turtiainen eläisi, hän vaihtaisi radion kohdalle tietokoneen. Netistä löytyy pilvin pimein runogeneraattoreita kaikilla mahdollisilla kielillä myös suomeksi, jotka runoilevat ihmisen puolesta.  Useimmissa tapauksissa riittää, että valitsee avainsanat ja antaa tietokoneen huolehtia lopusta.

Aivan uutena käsitteenä konerunouteen on tullut Google-runokone ja sen myötä "Googlelyriikka", joka hyödyntää satunnaisuutta ja matemaattisia kaavoja. Haluttujen hakusanojen lisäksi siihen voi syöttää mieleisensä seitsemästä kaavasta, jonka pohjalta kone tekee runon. Suomalainen googlerunouden pioneeri on runoilija Leevi Lehto.

"Generaattori opettaa vanhoja runokaavoja. Toisaalta sen tarkoitus on herättää käyttäjässä tuntemus, ettei hän olisi itse ikinä keksinyt tällaista runoa", Lehto sanoo Ylioppilaslehden haastattelussa.

Uusinta uutta ovat generoidut äänirunot, joita niitäkin löytyy netistä kiitettävässä määrin.

Runoilija ja opiskelija Ville-Juhani Sutinen ylläpitää mielenkiintoista kirjallisuusblogia Susi rajoilla, jossa käsitellään myös "konerunoutta". Kannataa tutustua.

Sanoja: runogeneraattori, runogeneraattorit, googlerunot., google-runot, googlelyrikka, googlerunous,  google runogeneraattori, google runokirja, konerunot,  konerunous, runokone, konelyriikka, hakukonerunot, poem generator, poeetry generator, love poem generator,

Runogeneraattori

Runogen – lyyrinen apurisi

Get a Google Poem

Leevi Lehto

Leevin sivu

Asiiasta enemmän

Ylioppilaslehti google lyriikasta

Google Suggest Poetry Generator

Teiniruno generaattori

Tee runo kotisivustasi

Bill Gateas & Charles Bukowsky Poem Generator

Love Poem generator

Lataa runo-ohjelma

Susi rajoilla