Kotimaan automatkat netissä

Olen monta kertaa pohtinut, että tarvitseeko kukaan suomalainen neuvoja kotimaan matkasuunnitelmien tekemiseen. Eivätkö suomalaiset muutoinkin tiedä, minne mennä ja mitä etsivät?

Lyhyt työpaikkakuskustelu osoitti kuitenkin että monet matkaavat halki Suomen autoissaan mitään näkemättä ja mitään kokematta. Siksi tämä pieni linkkikokoelma. Toivottavasti siitä on iloa ja hyöatyä. Kommentoi omia löytöjöjäsi kommenttiosuudessa.

Haulla " * karttapalvelu" tai " * paikkatietopalvelu" voi tutkia eri paikkakuntien sisäistä karttapalvelua. Voit tietysti aina myös klikata itsesi jonkun suomen kunnan sivuille ja tutkis löytyisi linkki kunnan omaan karttapalveluun ja mitä kunnan sivuilla kerrotaan kunnan nähtävyyksistä ja palveluista.

Parhaimmat palvelut niin kuin esimerkiksi Vaasassa, vievät kotiovella saakka. Kunnat löytyvät kirjoittamalla kunnannimi.fi. Kokeili myös sanoilla nähtävyydet ja tutustumiskohteet.

Parhaimmat karttapalvelut toimivat door-to-door periaatteella. Etsi itsellesi sopi alla olaev asta luettelosta.

Jos aiot viipyä paikkakunnalla pidemmän aikaa ja haluat tutustua paikkakunnan "henkeen", sinun kannattaa etsiä paikkakunnan oma keskustelufoorumi tai paikkakunnan oma blogi. Foorumin löydät Suomen foorumilistasta  ja blogin Blogit.fi palvelusta.

Map24
Eniro
Loma-Suomi karttapalvelu
Keltaisen Pörsin matkasuunnitelma
Pääkaupunkiseudun opaskartta
Matka.Fi
Autoilijan tiekartta
Välimatkataulukko
Kebabille.com
Tutki: Lounaspaikka
Etsi hotelli
Todella monipuolista matkalla
Hotellit Suomessa