Isot tytöt harrastavat paperinukkeja

200451.jpg

Paperinuket eivät enää ole kovin suosittuja pikkutyttöjen keskuudessa. Ne ovat korvautuneet barbeilla ja Barbin kanssasisarille. Sen sijaan paperinukeista on tullut "isojen tyttöjen" keräilyharrastus.

Paperinuket tunnetaan hyvin Suomessa.  Porvoolaisen piispa Ottelinin tyttäret askartelivat silkkikrinoliineihin puettuja neitoja 1800-luvun puolivälissä. Sotavuosina paperisten nukkien arvo korostui, koska lelu oli edullinen ja sen saattoi tehdä itsekin.

Nykyajan paperinukkien harrastajat pukevat virtuaalisia paperinukeja tai liittävät asiaan vihkiytyneillä ohjelmilla tunnettuja ja tuntemattomia kasvokuvia valmiisiin pohjiin. Lähes kaikki paperinuket on julkaistu pdf muodossa.

Kuten arvata saattaa niin paperinukkienmaailman liittyvät myös parodia ja aikuisten leikit. Hiukan penkaisemalla löydaät nopeasti virtuaalisia paperinukkeja prinsessa Dianasta Sormusten Herraan..

Paperinukeista on suomeksi muutama erinomaianen sivu, joista esiin kannattaa nostaa ainakin "Nukkehylly", jonka hertainen paperinukkeosuus saa varmasti entiset pikkutytöt hykertelemään.

Paperinukkeresusrsseja on netissä runsaasti. Suomenkielisiä resurseja kannattaa etsia sanoilla:  paperinuket, tulostettavat paperinuket, tulosta paperinukkeja, keskiajan paperinuket, nykyajan paperinuket, paperinukkien keräily ja englanninkielisiä sanoilla free paperdolls, free printable paperdoll, virtual paperdolls, online dolls, paperdoll software, paperdoll links, color paperdolls online

Linkkejä

Keräilykohteita

Huvia ja hyötyä

Tulosta paperinukkeja

Lisää tulosteita

Keskiajan paperinuket

Nykyajan paperinuket

Paperinuket

Linkkejä

More links