Kuka mahtaa kurkistaa naamion takaa?

205703.jpg Naamiot hallitsivat Venetsian elämää vuosisatojen ajan. Ensimmäiset karnevaalit pidettiin kaupungissa vuonna 1039 ja naamioasujen käyttöä säätäviä lakeja tunnetaan aina 1200-luvulta. Terrorismin uhasta huolimatta venetsialaisia kannustetaan taas kätkemään kasvonsa bauttan taakse. Meillä laki säätelee naamioitumista esimerkiksi mielenosoistuksissa.

Lordin menestys euroviisuissa, Harry Potter elokuvat ja roolipelien suosio sekä monet uudet karnevaalit mm. halloween ovat lisänneet naamioiden ja naamareiden suosiota. Tässä tyydytään antamaan vinkkejä lastenjuhlien ja karnevaalinaamareiden sekä roolipelinaamioiden ja silmikoiden valmistukseen. Naamioista, naamioitumisesta, naamionäytelmistä ja muusta aiheeseen liittyvästä kiinnostunut voi käyttää avukseen sanalistaa.

Naamari

Venetsialaiset naamiot tehtiin paperimassasta ja ne poikkeavat yhä rihkamakauppojen naamareista ja lateksisista hirviönaamoista. Venetsialaistyyppisen namion valmistaminen on helppoa

"Tarvikkeet: savea/vahaa, liisteriä, sanomalehden suikaleita, vesivärit, sellofaanimuovia. Muotoile savesta naaman muotoinen; silmät, nenä, suu, leuka, posket, otsa jne. Sen jälkeen laita saven päälle tiiviisti sellofaanimuovi eli keittiökelmu (ei saa jäädä paljoa ilmaa muovin ja saven väliin). Sen jälkeen laita (yksi kerrallaan) liisterin märkä sanomalehden suikale muovin päälle ja tee niin pari kerrosta.

Anna kuivua pari päivää ja irrota se savesta ja muovista ja maalaa se. Niin sinulla on oma naamari. Voit halutessasi tehdä siihen varovasti silmän- ja nenänreiät.

Kukka:

Sanalista: naamiot, primitiivikulttuurit naamari, naamarit, kuolinnamio, venetsialainen naamio, kuminaamio, paperinaamio, paperimassanaamio, lateksinaamio, silmikot, silmikko, roolipeli naamarit, roolipelinaamiot, puolinaamio, kipsinaamio, naamiomuotokuva, posliininaamio, keräilynaamio, teatterinaamio, pseudokorē, terrakottanaamio, keramiikkanaamio, seremonianaamio,  tragedianaamio. komedianaamio, karnevaalinaamio, halloween masks, theatre masks, horror masks, chinese mask, greek masks, mardi gras mask, venetian mask, mexican mask, japanese masks, ceramic mask, ancient masks, mask ideas., mask designs, ceremonial masks, carnival masks, opera masks

naamionäytelmä. mask making, latex mask making, own latex mask, mask making basic, printable mask

Venetsian naamiot


Punanaamio

Lasten naamariohjeet


Naamioiden teko-ohjeita

Paperinaamio savimallin avulla

Lateksi maskit

Lateksimaski sivu

Kipsinaamio

Galln-Kallelan naamiomuotokuva

Howto make a moster

Sclulping maskilateksi

Keskustelu lateksi maskeista

Starwar massk