ppt- tiedostot (Power Point) viihdyttävät

Google operaattori filetype ja ppt tiedostopääte (Power Point kalvoesitys) ovat yksi hyödyllisimmistä ja hauskimmista tavoista hakea tietoa netistä..  Power Point esitysten kirjo ja visuaalinen kekseliäisyys kattaa koko inhimillisen elämän.  Pystyäksesi nauttimaan ppt-tiedostoista tarvitset Office-paketin tai siihen kuuluvan Power Point-ohjelman.

Toinen mahdollisuus on noutaa ppt-esitys omalle koneelle ja katsella sitä Power Poit wieverillä. Wiever on erillinen katseluohjelma, jonka voi noutaa Microsoftin palvelusivulta.

Siihen, mitä netistä kannattaa hakea, ei kukaan muu kuin Sinä itse  voi sanoa yhtään mitään.  Tässä keskitytään aiheeseen, miten parantaa hakuja.  Esimerkiksi kirjoittamalla suomenkielinen haku hakukoneet filetype:ppt   Googlen hakukenttään, tuo hyviä  tuloksia. Kokeili myös sanoilla tarkennettu haku tai hakuopas ja keksi itse lisää.

Englannin kieltä taitava voi etsiä powerpointesityksiä vaikkapa seuraavilla hakurimpsuilla  using internet filetype:ppt ja search engine tips filetype:ppt.  Kokeile myös näitä: advanced google search  filetype:ppt  ja google hacking tips filetype:ppt.

Huomaa, että powerpoint esitykset ovat yleensä tehty seminaariesityksiä ja kouluatustilaisuuksia varten ja elävässä tilanteessa ne ammutaan videotykillä seinälle.  Voit tietysti aina omaa käyttöäsi varten tuoda slidet omaan powrpoint ohjelmaasi ja kääntää ne suomeksi tai yhdistellä muiden tekemiä kalvoesityksiä omaan käyttöösi.  Tällaisen esityksen julkinen esittäminen on kuitenkin tekijänoikeusrikos.

Kokeile aluksi vaikka tätä: Esitys 1:

Lisää omat löytösi kommentteihin ja kerro mielipiteesi tästä sivusta.