Googlen hakkerointi tai hakkeroi googlella

"Databases collecting useful queries typed into Google's search engine."

Sanalla googlehakkerointi tarkoitetaan Google-hakukonaeen ei toivottua käyttöä. El-toivotulla käytöllä taas tarkoitetaan ylläpidon kannalta tärkeiden tietojen vuotamista ulkopuolisille. Googlehakkerointi on jokamiehen oikeus. Sen sijaan tälla tavoin haltuun joutuneiden tietojen luovuttaminen edelleen tai hyväksikäyttö on rikos.

Tyypillisimmillään tällainen Googlen hakukenttään syötetty "hakkeririmpsu" on seuraava: 'Index of / +banques +filetype:xls' tai vielä tyypillisimmillään - "index of". (jotain) Osoitteessa Veppiloki on artikkeli aiheesta.

Url-riviin keskittynyt hakkerointi on keskeinen osa tietojen kaivelua. Siksi on hyvä perehtyä url-rivin saloihin. Asiasta on erinomainen artikkeli täällä:

Periaatteessa siis kaikki polun varrella oleva tieto on plokattavissa jos vain osaa löytää oikean kansion ja kansion sisällölle oikeat ohjelmat.

Googlen hakkeroinnin alkuvuosina tietoa etsivät kokelivat sellaisia hakunajoja omilla kielillään kuin salasanat, salainen, ylläpito ja niin edelleen tai pasword, admin, budget – ja tekivät iloisia löytöjä.

Syntyi klassikkosivusto Johnnys ihackstuff. Kannataa lukea Johnnyn sanat omasta itsestään kohdasta Who´s Johnny. Sivustosta on olemassa myös erinomainen pdf muodossa oleva tiedosto.

Google hacking database
Enemmän irti Googlesta
Google Guide
Kaikenlaista
Google hacks

About Google
Over 1000 tips
Google hack honeypot
Jotain löytyy täältäkin (sisältää vanhentuneita osoitteita, mutta teoreetisesti ok.)

Google hacking is the term used when a hacker tries to find exploitable targets and sensitive data by using search engines.

Advisories and server vulnerabilities
Error messages that contain too much information
Files containing passwords
Sensitive directories
Pages containing logon portals
Pages containing network or vulnerability data such as firewall logs.

Kun etsit resursseja googlaehakkerointiin, etsi pdf tai ppt (Power-Point) tiedostopäätteitä Näissä on paras materiaali, koska tällaiset tiedosot on tarkoitettu asiantuntujoille. Kirjoita esim. google hacking tips filetype:pdf tai ppt,  google hacking database,  google hacking tips, ect.