Sotapropaganda syö lapsensa

142598.jpg Propagandaa on käytetty sodan jatkeena ja sotaan yllyttäjänä jo ennen kirjapainotaidon keksimistä. Vihollisen mustaamisessa ei ole käytetty vain kuvia, kirjoituksia, lauluja, teatteriesityksiä ja elokuvanauhaa, vaan jopa esineitä. Tunnetuin tälläinen esine lienee ns. sotapotta, jonka pohjalla on Adolf Hitlerin kuva.

 Kuvallinen, kirjoitettu ja audio-propaganda voi hyvin ja aina joku käy pyydykseen. Medialukutaitoa kannataa kehittää.  Se on jopa edellytys kestavän maailmankuvan rakentamiselle.


Kaikki kansat ovat käyttäneet kuvaa dokumentoidakseen vihollisen julmuuden, omien joukkojen sankarillisuuden tai korostaneet siviilirintaman merkitystä sotatilanteess tai ovat käyneet häikäilettömään hyökkäykseen kansanaryhmää, esimerkiksi juutalaisia vastaan.


Syyllisiä kaikki

142613.jpg

Hitlerin massojen hallinnassa propagalla oli tärkeöä rooli. Natsisaksan juutalaisvastaiset julisteet olivat häikäilemättömän ilkeitä ja suorasukaisia. "Natsipropaganda imi itseensä saksalaisten todellisia tuntemuksia ja hämmennystä, ja palautti sitten kansalle yksinkertaisen selityksen juutalaisista pahan alkuperänä." (Erkki Karvonen)

Netistä löydät resursseja käyttämällä hyväksesi allaolevaa "sanageneraattoria" ja linkkejä. Voit etsiä myös eri kielillä valitsemalla Googlesta osaamasi kielivaihtoehto.


Nyt käynnissä olevan sodan propagandaa tutkii mm. Human Rights järjestö. Hae resusrsseja hakusanoilla. Lebanon war watch.

Israelilaisilla campuksilla käydään sotaa lennäkeillä. Voit tulostaa lennäkinomalta sivulta ja levittäää sitä ympäristööri:
Flyers:

Sanat: sotapropaganda, sotakuvat, sotavalokuvat, poliittiset pilapirrokset, war propaganda images, war propaganda, lebanon war propaganda, propaganda flyers, israel warfare, war poster, nazi poster, chinese propaganda poster, us war propaganda poster, russian war poster, II war poster collection, satire images, parody cartoon, soviet propaganda poster, soviet poster, political poster, hitler audio, stalin audio, mussolini audio, neuvostopropaganda

Sotapropaganda

Propagandalinkkejä

informaatiosota

War propaganda

Media & Democrasy

Nazi propaganda

Propaganda poster

Chinese Propaganda Poster Pages

North Korea propaganda poster

Political graphiscs

His torical audio

Propaganda parodia