Ninja-maailma mielenosoituksissa

185395.jpg

Monet päivälehdet julkaisivat 13. syyskuuta poliisin toimittaman kuvan Asem-mielenosoituksesta löytyneistä kotitekoisista aseista. Kuvan tarkoituksemna oli vakuuttaa kansalaiset poliisin toiminnan oikeutuksesta.

Suomalainen poliisi on vielä melko kokematon siitä, millaisiksi mielenosoitukset saattavat muodostua ja Asem-kokouksen ylilyönnit selittyvät pitkälti juuri kokemattomuudesta. Toisaaalta poliisin turvavarustus on jo melko yhteneväinen vanhojen mielenosoitusmaiden poliisin turvavarustuksen kanssa. Suomalainen poliisi on kuitenkin toistaiseksi välttynyt ninja-henkisiltä kotitekoisilta aseilta.

Ninja aseet

Peruskysymys lienee se, että miksi joukko nuoria aseistautuu kettingein, putkin ja pampuin ja polttopulloin ja ninjamaailmasta lainatuin asein ja lähtee mielenosoitukseen kuin taisteluun. Asetelma on jo lähtökodiltaan epätoivoinen. Näillä nuorilla täytyy olla voimakas mielikuvat omasta itsestään ja "taistelun merkitysksestä". Tuo mielikuva tuntuu kaikkea muuta kuin poliittiselta.

Helpoin ja naivein selitys kuuluu, että kysymyksessä on virtuaalimaailman ja reaalimaailman sekoittuminen ninja-hengessä. Tätä näkemystä tukee pieni googletus, missä etsittiin omatekoisia aseita. Osumat johtavat ninja-henkisille sivuille ja itämaisten itsepuolustuslajien sivuille.

"Ninjojen aseet olivat helppoja kätkeä, käyttää ja kuljettaa, tämä siitä syystä että ninjat saattoivat matkustaa pitkiä matkoja valepuvuissa."

Ninja-aseet 

185396.jpg


Googletus sanalla heittotähti johtaa ninhjahenkisille ja itamaisia itsepuolustuslajeja markkinoiville sivuille, mutta myös teinikeskusteluun omatekoisten aseiden valmistamisesta. Keskustelussa sekoittuvat peleissä käytettävät leikkiaseet ja oikeat kotitekoiset aseet.

Jossakin vaiheessa joku varmasti keksi tehdä väikkärin aiheesta "Ninjakulttuuri-aseiden vaikutus suomalaisissa mielenosoituksissa ja peliyhteisöissä"

Vakavasti ottaen: nuorison pelikulttuurin esineiden ja käyttäytymismallien siirtyminen reaalimaailmaan on pohdinnan arvoinen asia.

Hae: heittotähti, ninja-aseet. Ninja weapons, homemade weapons, ninja tools, shuriken, nunchakut

Aseiden teko-ohjeita


Homemade weapons

Homemade wapons official site

Kuvaluettelo

Japanese wepony

Heittotähden proppaus

eHokuTokai

Taistelu- ja shiniobiaseet

Karate aseet

Naruto Aseet - mielikuvitusaseet

Potku.Net - Foorumi

Wikipedia – Ninja

Wikipedia – Heittotähti