Kirkollisen esineistön nettikauppa

293601.jpg Sacrum on varsin kapealla alalla toimiva verkkokauppa. Tuotteet lähetetään postiennakolla. Seurakunnat voivat ostaa tuotteensa laskutusosoitteella. Sacrumin repertoaari käsittää lähes kaiken kuviteltavissa olevan sakraalitavaran. Valinnanvaraa on ehtoollisleivistä hautatarvikkeisiin. Kuten moderniin yhteiskuntaan kuuluu, ehtoollisleipiä on sekä tavallisia että gluteiinittomia.

Erityisen kiehtova on matkasaarnaajan työkalupakki. Siihen kuuluu laukku, leipärasia, leipälautanen, pullo viiniä varten ja tarvittaessa pullo öljyä varten sekä yksi, kaksi tai neljä pikaria. Hinnat alkaen 450 euroa.

Keskieurooppalaista perinnettä edustaa jouluseimien kokoelma. Suurin osa tarjolla olevista seimistä on muovisia ja niiden laaja valikoima enteilee seimiboomin tuloa myös Suomeen. Sacrum on hyvin- ja ammattitaidolla kasattu sakraali-ja mortaalitavaran sekatavarakauppa.

Pyhä sekatavarakauppa

Tällaisen sekatavarakaupan kohtaaminen netissä vaatii asennetta. Satunnaisen selailijan suupielet kääntyvät nopeasti alas- tai ylöspäin. Äkkiseltään kun ei tule ajatelleeksi että pyhään käyttöön tarvittavat esineet pitää myös valmistaa ja myyjän ja valmistajan pitää saada niistä korvaus. Kirkolliseen ja hartauskäyttöön valmistetut esineet ovat ikään kuin ikuisia. Ne ovat aina olleet olemassa.

Järki käteen

Tietysti järki sanoo, että aina on kirkolliseen ja kodeissa tapahtuvaan hiljentymiseen joku tuotteet valmistanut ja niistä myös palkkansa ottanut. Varsinkin katolinen kirkko on vuosisatojen aikana kehittänyt tämän alueen kaupankäynnin huippuunsa. Historiasta muistamme että pyhäinjäännösten vuoksi on jopa sodittu.

Parhaiten sakraaliesineillä ehkä sittenkin rahastaa mormonikirkko, jonka sakraali-alusasu (garmentin ) kauppa on MAP-kirkolle miljoonabisnes. Samoin ns. turvamuona-kauppa. No, esineestä tekee pyhän tietysti se, että se otetaan pyhään käyttöön. Jonkinverran ajatus esineiden maallisesta alkuperästä kuitenkin kiusaa kirkonmiehiä, koska monet esineet "vihitään käyttöönsä"

Olisiko Sacrumin repertoaarista polttari- tai naamioitusmis käyttöön?.

Sacrum