Pistä luetut kirjat kiertoon

189202.jpgKirjojen vapauttaminen kiertoon ja palvelun vaihtaminen palveluun tai itselle tarpeettoman tavaran lahjoittaminen tarvitsevalle ovat yhteisöllisiä tapoja hoitaa asioita. Hiukan asenteenmuutosta niin maailma näyttää paljon paremmalta.

Bookgrossing

Bookcrossing tarkoittaa kansainvälistä "kirjojen vapautusliikettä", kirjojen vaihtoa, kirjarinkekejä eli  yksinkertaisimmillaan kirjojen kierrätystä. Ideana on jättää kirja  sinne, mistä sen voi kuka tahansa helposti löytää. ja poimia mukaansa.

Wikipedian mukaan ennen "vapautusta" luovuttaja rekisteröi kirjan ja tuon koodin perusteella kirjan matkaa maailmalla voi seurata Internetin kautta ja lueskella eri löytäjien siitä antamia kommentteja. Harvoinhan kukaan lukee kirjoja useampaan kertaan, paitsi tietokirjoja. Sen sijaan, että kirjat jäisivät pölyttymään hyllyihin tai joutuisivat roskiin, bookcrossaajat antavat kirjansa muidenkin luettavaksi.

Usein tällaiset paikat, joihin kirjoja jätetään, ovat busseja, kahviloita, odotushuoneita, teatterien auloja ja jopa WC:itä. Toivottavaa tietysti on, että löytäjä käy kirjaan liimatun ohjeen mukaisesti ilmoittamassa löydöstään Bookcrossing-verkkosivulla.

Vaihtori

Bookcrossing idean rinnakkaispalvelu on Vaihtori. Foorumisivustolla voit sopia palvelun vaihtamisesta palveluun. Minä opetan sinulle sähkökitaran alkeet ja sinä kävelytät ja hoidat koirani silloin kun minulla on keikka. Miltä tuntuu?

Kokeile myös hakusanalla lahjoitetaan. Hakusana johtaa ilmaisille ilmoituspalstoille tai sivuille, jotka ovat keskittyneet keirrätystavaran kierron lisäämiseen.

Hae: kirjojen kierrätys, bookgrossing, vapauta kirjasi, kirjakaupan kierrätyspalvelu, kurssikirjojen kierrätys, oppikirjojenkierrätys, lahjoitetaan

Bookcrossing-forum

Wikipedia

Vaihtori

Vaihdetaan – lahjoitetaan

Luovu ylimääräisestä