Älä syötä pajunköyttä Jaakolle

James Randi on aikamme kuuluisimpia taikureita. Hän lopetti taikatemppujen tekemisen myöhäisvuosinaan ja keskitti kaikki voimansa erilaisten meedioiden ja muiden paranormaaleilla ilmiöillä huijaavien paljastamiseen. Randilla oli ensin 10 000 dollarin shekki taskussaan, jonka hän lupasi sille, joka tekee paranormaalin tempun, jota hän ei pysty toistamaan. Rahat ovat yhä tallessa mutta summa on nyt kohonnut miljoonaan dollariin.

Randin työn pohjalle on perustettu James Randi Education-järjestö, joka yhä kartuttaa pääomaa. Mielenkiintoista asiassa on tietysti se, että miljoona dollaria on yhä kasvamassa ja lunastamatta.

Monet huuhaata tutkineet ovat panneet merkille, että ihmiset haluavat tulla petetyiksi. Kun heille sitten kerrotaan asiasta, he suuttuvat kertojalle. Tämän on huomannut myös James Randi. Hän on saanut paljastustensa jälkeen jopa tappouhkauksia tyyliin "Jeesuksen nimeen"

Monessa mukana

Randi on ollut monessa mukana. Hän on tutkinut mm. Tutankhamonin haudan avaamiseen osallistuneiden henkilöiden elinikää. Hän havaitsi, että asianosaiset ovat kuolleet keskimäärin 73-vuotiaina, selvästi iäkkäämpinäsiis kuin vuosisadan alkupuoliskolla oli tapana. Näin myytti Tutankhamonin kirouksesta pyyhkäistiin kerralla unohduksen maton alle. Tutkimustulos ei tietenkään tyydytä niitä, jotka haluavat uskoa että Faaraon kirous toimii vuosisatojen ylitse.

Vuosien varrella James Randi on kerännyt yli miljoonan dollarin palkkiosumman henkilölle, joka kykenee suorittamaan minkätahansa paranormaalin ilmiön valvotuissa olosuhteissa. Palkkiosumma on kerätty 2000 dollarin sitoomuksin ympäri maailmaa.

Randai links

Randi info list

Randi paranormal challenge