Vapauta itsesi – työskentele verkossa

219632.jpgIlmainen tekstinkäsittelyohjelma netissä on helpotus paljon ja usealta koneelta ja useassa eri paikalla kirjoittavalle. Enää ei ole väliä kirjoitatko julkisessa kirjastossa vai hotellin respassa. Ratkaisu on nimeltään free online word prosessor.


Toinen hyvä ratkaisu on siirtää muistitikulle jokin pieni editori, joka tekee rtf-tiedostoja, esimerkiksi Abi Word. Voit etsiä näitä ilmaisia tekstinkäsittelyohjelmia hakusanoilla download free word processor ja ilmaisia editoreita hakusanoilla free text editor.

Aina voi tietysti käyttää myös ilmaisen webbimailin luonnoskansioita tekstien säilyttämiseen ja käsittelyyn. Verkkoeditorit ovat kuitenkin haastaneet kaikki muut kilpailijansa.

Writely on paras?

Paras toistaiseksi löytämäni verkkoeditori on Googlen kaappaama Writely.  Writelyn käyttäjät voivat luoda ja tallentaa tekstitiedostoja ja editoita niitä kuin Wordillä. Palvelu mahdollistaa sen, että dokumenttia voi käsitellä samanaikuisesti jopa 50 käyttjää. Näin kollektiivinen tekstinkäsittely ja taulukkolaskenta on mahdollista isossakin hankkeessa. Palvelu tukee Microsoft Word, Open Office, RTF, PDF ja HTML-muotoisten tiedostojen avaamista ja tallentamista.

Writely toimii Internet Explorer 5.5+, Mozilla 1.4+ ja Firefox 1.0.6+ -selaimilla mutta ei toistaiseksi Linuxissa.

Google on luomassa verkkoon aivan omanlaisensa ilmaisen palvelun jota kutsutaan nimellä Office 2.0. Microsoft kertoo omasta puolestaan , että yhtiö harkitsee tekevänsä perustason Works-ohjelmistaan ilmaisia versioita, jotka rahoitettaisiin mainoksilla. Harkinnassa on ensialkuun tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmien perusversioit.

Editoreita on muitakin

Näitä verkossa toimivia editoreja on toki muitakin. Tunnetuimmat lienevät Google Notebook ja Yahoo Notepad. Molemmat ovat erinomaisia työkaluja. Näistä varsinkin Google Notebook on saanut käyttäjiltä kiitosta. Toisaalta Yahoon My Yahoo-paketti on huomattavasti laajempi ja mahdollistaa mm. tiedostojen monipuolisen säilyttä,isen ja jakamisen. Tutustu palveluihin alla olevien linkkien kautta.

Näiden lisäksi netistä löytyy useita muitakin online editoreja, joista monipuolisin on gOFFICE. Muita mainitsemisen arvoisia ovat AjaxWrite, ThinkFree, Zoho Writer, Pote ja Editez (toimii vain Explorerissa) Jälkimmäisessä on kätevä toiminto, jolla voi nopeasti muutella kansallisia fontteja. Editez tallentaa kirjoittavalle koneelle taimuistitikulle.

Sanoja: verkkoeditori, nettieditori, veppieditori, webbieditori, tekstinkäsittely verkossa, ilmainen nettieditori, taulukkolaskenta v erkossa, ilmainen verkko office, nettikonttori, office 2.0,  googlen verkkotyökalut, google writely,  googlen verkkoeditori, notebookit verkossa, online editor, free online word editor, free online word processor, free online notebook, downloading word processors, freeware word processor, sample word processors. free small word processor, download free word processor

Google notebook

Yahoo Notepad

Writely

gOFFICE

AjaxWrite

ThinkFree

Zoho Writer

Pote

Ediz

Katso  myös Writeboard

Opera palikka Writelyyn

Free online tools info

Lataa AbiWord